Bilkem Slick 50 Gearbox Manuell Konc 80ml

285 kr
4-9 dagars leveranstid
Expressfrakt möjligt mot pristillägg, kontakta oss!
SKU
763107

Slick 50® Växellådsbehandling för manuella växellådor med aktivt telfon

  • Tillför en PTFE-behandling till växlarna
  • Skyddar mot friktion och extrema tryck
    på växlar under stress
  • Fungerar i alla manuella växellådor
  • Kan tillsättas när som helst

Metallbehandling för manuella växellådor, bakaxelväxlar, differentialer, maskiner m.m.

Slick 50® Manual Gearbox Treatment är ett koncentrat - 80ml räcker till en oljevolym på upp till 3 liter.

Slick 50® Manual Gearbox Treatment reducerar friktion och ska INTE användas i automatiska växellådor eller slirkopplingar.

OBS!
Får ej användas i automatlåda eller till gliddifferentialer.

 


Specifikationer

Total volym: Koncentrat för 3 liter
Manuell växellåda: Ja
Automatisk växellåda: Nej
Gliddifferential: Nej

Slick 50

Världsettan
Slick 50 har sedan lanseringen 1978 varit marknadsl-edande i motorbehandlingskategorin och försett mer än 30 miljoner motorister i över 70 länder med maximalt slitageskydd för bensin- och dieselmotorer - även de med turbo och katalytisk avgasrening.
Slick 50 programmet omfattar nu specialanpassade produkter för alla användningsområden där det finns ett behov att reducera metallfriktion, slitage samt att sänka energiåtgången.
Slick 50 bibehåller sin position som världsetta genom att erbjuda det mest effektiva och långvariga skydd som finns tillgängligt.
Ingen annan produkt har kunnat kopiera Slick 50:s unika kemiska sammansättning eller kunnat mäta sig med de bevisade resultat som Slick 50 har uppnått.

Motorslitage
Även med dagens moderna teknologi kan man inte eliminera det envisa problemet med slitage som uppstår då metallytor är i kontakt med varandra. Omåttligt slitage uppstår inte bara under de första avgörande sekunderna vid start före det att oljan cirkulerar i motorn, utan även under uppvärmningsperioden som varar upp till 20 minuter. Slick 50 skyddar mot slitage genom att kemiskt binda DuPont Teflon PTFE till alla metallytor som oljan passerar i motorn för att skapa halare ytor som ger lägsta friktion och slitage. Slick 50 klarar alla oljebyten upp till 80.000 km utan förändring och ger därmed ett fullständigt skydd mot slitage även under det kritiska startskedet.

Slick 50 ger skydd vid start då 80 % av slitaget normalt inträffar.

Motorer som behandlats med Slick 50 har upp till 50 % mindre slitage, samt lägre energiåtgång.

Enligt tester varar en behandling minst 80.000 km oavsett oljebyten.

Reducerat slitage bibehåller motorns prestationsförmåga och ger ökad livslängd.

Unik formula
PTFE är den halaste substans som man någonsin har framställt och som sådant kan det inte bindas till metallytor av sig självt. Därför är Slick 50 en unik kombination av olika kemiska komponenter, framställda för att underlätta och främja vidhäftningsförmågan.

Med Slick 50 är elektronstråleaktiverade PTFE partiklar framburna i en förstklassig olja som är kemiskt berikad med unika komponenter för att förbereda ytorna och underlätta processen.
PTFE är garanterat bunden till motorns metalldelar och ger bevisat slitageskydd i minst 80.000 km oavsett antal olje- och filterbyten.

Prov och förbättringar
Slick 50 utvecklas och testas kontinuerligt för att säkerställa att produkten är världsledande.
Forskning visar att motorer slits upp till 20 gånger snabbare under de första 20 minuterna från start tills dess att motorn är varm, även då man använder förstklassiga oljor.
Man har vid prover bevisat (SAE Teknisk information #941983 & #952474, oktober 1994 & 1995) att en Slick 50 behandling reducerar slitaget på kritiska komponenter med upp till 50 % i 80.000 km även under extrema förhållanden.
Data från Slick 50:s krävande laboratorie- och vägtestprogram är grunden för ett fortsatt produktutvecklingsprogram.