Pirelli Trofeo RS

Från: 7 478 kr
21+ dagars leveranstid
Expressfrakt möjligt mot pristillägg, kontakta oss!
SKU
Pirelli Trofeo RS

NYHET - Pirelli Trofeo RS

Pirelli Trofeo RS är äntligen här! Däcket är en utveckling av det mycket populära Trofeo R däcket.

Pirelli Trofeo R och Pirelli Trofeo RS är båda högpresterande däck som är populära inom motorsport och för de förare som söker däck med bästa möjliga banprestanda.

Såhär skiljer sig däcken åt:

  1. Gummiblandning och mönsterdesign: Trofeo R och Trofeo RS har olika gummiblandningar och mönsterdesign. Trofeo R är känt för att ha en gummiblandning som ger utmärkt grepp på torra ytor och är populärt bland entusiaster för sin prestanda. Trofeo RS är utformad för att ge ännu mer grepp och prestanda än Trofeo R och är mer aggressivt i sin mönsterdesign för att uppnå detta.

  2. Grepp och prestanda: Trofeo RS erbjuder bättre grepp och prestanda jämfört med Trofeo R. Detta genom förbättringar i gummiblandningen, mönsterdesignen och andra tekniska egenskaper i stommen som gör att RS-modellen kan prestera ännu bättre på banan.

  3. Körupplevelse: Trofeo RS ger föraren en mer aggressiv körupplevelse som ställer något högre krav på förarens skicklighet och bilens inställningar för kunna utnyttja till fullo, medan Trofeo R kan vara mer förlåtande eller lättare att hantera.

  4. Livslängd och hållbarhet: Trofeo RS är mer inriktad på prestanda och kan därmed upplevas som att det har lite sämre livslängd än Trofeo R.

Trofeo RS vänder sig ännu tydligare till dig som vill maximera körupplevelsen på banan!

Det nya däcket lanseras först och främst som originaltillbehör till Porsche 911, 992 GT3 och GT3 RS. Däcket kommer också gå att köpa i ett par andra dimensioner under 2024 för att sedan på sikt ersätta större delen av dimensionerna som idag endast saluförs i Trofeo R utförande.

Pirelli jobbar mycket med OE-homologering (originaltillbehör) till prestigemärken som McLaren, Lamborghini, Porsche och Pagani. Men man gör även OE-däck till mindre märken som Mono och Dallara. Däck som är OE-godkända till en viss bil har en synlig vulkad märkning på däckets utsida.

MC, MC1, MC2 = McLaren
L = Lamborghini
N0 - N4 = Porsche
ME2 = Dallara
AO = Mercedes

Pirelli Trofeo R har Tread Wear (TD) 60.

OBS! På priset tillkommer en återvinningsavgift på 20kr / däck!