Rattnav

Här hittar ni vårt stora sortiment av rattnav. Vi vågar sticka ut hakan och säga att vi troligtvis har den bästa databasen för rattnav i Sverige. För att hitta rätt rattnav till din bil så är det bara trycka på rattnav och fylla i märke, bilmodell samt årsmodell så får du fram de rattnav som passar din bil.

Rattnav

Visa som Rutnät Listvy

Artiklar 1-50 av 1123

Sida
per sida
Sätt fallande sortering
Visa som Rutnät Listvy

Artiklar 1-50 av 1123

Sida
per sida
Sätt fallande sortering

Dags att byta ut ratten på tävlingsbilen eller entusiastfordonet? Då har du hittat helt rätt! Vi på Apex.se är distributör för Volanti Luisi i Skandinavien och vårt samarbete med det välrenommerade italienska märket gör att vi har ett väl tilltaget lager av rattnav som passar både dig som ska montera sportratt i din a-traktor Volvo 740 eller varför inte entusiasten med en Porsche 356.

Luisis rattnav dubbelborras vilket gör att naven inte bara passar rattar från Luisi utan även andra rattar som exempelvis Nardi, Personal, MOMO och OMP.

Det som särskiljer rattnav från varandra är deras splines, diameter och hålbild. Samma rattnav passar ofta många olika bilmodeller, som exempelvis Golf 1 och Porsche 911, men saker som blinkersretur är modellspecifikt trots att det rent fysiskt kan se ut att vara rätt.

Somliga bilmodeller har haft en övergångsperiod då fordonet såldes både med och utan airbag. Då är det ofta två olika rattstänger som används vilket gör att naven inte nödvändigtvis är utbytbara. Rattnav avsedda för bilar utrustade med airbag levereras med motstånd som kopplas in i airbagens ställe för att inte utlösa felkod. Dessa nav har prefixet CAB i produktnamnet.

Om du ska montera ratt och rattnav i en i övrigt oförändrad bil så rekommenderar vi ett nav med kollisionszon som gör det betydligt säkrare vid en eventuell olycka. Då kollapsar navet och minskar risken för personskada. Extra viktigt är detta i äldre bilar som kanske bara har ett midjebälte istället för trepunktsbälte.

Låter det krångligt? Det är det inte! Med vår sökfunktion så hittar du enkelt navet som passar just din bil genom att ange märke, bilmodell och årsmodell. Om det råder några tvivel så kan ni kontakta oss via mail så hjälper vi er!

Och när du väl hittat ditt nav så kan du börja bläddra bland över 250 olika modeller av rattar som sätter kronan på verket.