Apex.se har växt fram genom RallyShop.se.

Grunden till RallyShop.se lades redan 2008 och då med 75% rallykunder. Sedemera breddades verksamheten och namnet ”Rallyshop” speglar inte längre helt bredden på utbudet och därför valde vi 2019 att starta en helt ny, modern webshop under namnet ”Apex.se”.

På Apex.se finner du Sveriges bredaste utbud av Bilsportrelaterade produkter, allt från däck & fälg till hjälmar och skor.

Vi bedriver verksamheten i trevliga lokaler längst 21:an i Önnestad, närmare bestämt Västra Bockebäcksvägen 5.

Verksamheten har idag 8st anställda där merparten jobbar med näthandel. Ägare och grundare, Anders Åberg, arbetar främst med Pirelli Motorsportdäck som vi är generalagenter för i Sverige. Däcken utgör ca 40% av företagets omsättning.

Skulle du vilja jobba med motorsport hos oss? Tveka inte att höra av dig med en spontanansökan, vi är alltid öppna för rätt personer som kan vara med och driva verksamheten frammåt.

HISTORIA

2008 – RallyShop.se ser dagens ljus med en enkel webbshop innehållande rallydäck, fälgar, hjälmar, bälten mm. Omsättningen passerar 1 miljon kr redan första året. Anders Åberg jobbar själv och har verksamheten hemma i källaren.

2009 – 2011 Omsättningen dubblas varje år och verksamheten flyttar till egna lokaler i Hässleholm på Bäckhagsvägen 3 nära Göinge Lastvagnar i Södra Hässleholm (Österås). Arbetsbördan blir för stor för en person och beslut om ombildning till aktiebolag och anställning av personal tas.

2012 – 2016 Verksamheten växer och flera viktiga kontrakt säkras. Personalstyrkan utökas till totalt 4 personer. Omsättningen passerar 10 miljoner årligen.

2017 – Stort år för både verksamheten och ägaren. Anders och bäste vännen/kollegan och svågern Björn Johnsson satsar på Rally SM med en Peugeot 208 R2 och vinner Guld! Samtidigt passar man på att köra Rally Sweden. Mitt under Rally Sweden nås vi av besked att Pirelli vill lämna över agenturen för tävlingsdäcken till oss. Stjärnorna stod helt klart rätt detta år!

2018 – Ett ambitiöst mål på 25 milj kr i omsättning sätts upp. Gänget levererar Rallydäck för Pirelli i WRC Rally Sweden och Rally Finland med segrar i Pirellis huvudklass i bägge tävlingarna (WRC2/R5).

2019 – Vi får förnyat förtroende att sköta Pirellis däckservice i Rally Sweden och Rally Finland. Dessutom tecknar Pirelli ett avtal med GT4 Scandinavia och gör comeback inom Svensk Racing på allvar. RallyShop.se breddas med nya webbshopen Apex.se för att nå fler kunder från andra segment inom Svensk Bilsport. A.Åbergs Bil & Import AB förvärvar GA1.se och Karin som har jobbar för företaget i 25+ år. Nya produkter och har nu ännu större utbud!

Vi är nu 8st heltidsanställda på företaget med GA1 och vi växer så det knakar.

2020 - Ett färvärv av Gpartners gick igenom i december 2019 och nu har vi ytterligare bredd i vårat sortiment, pressmeddelandet. Flyttar till ny fastighet i Önnestad, och lämnar herkulesvägen 2 i Hässleholm. Bättre plats och större möjligheter i Önnestad, med nyrenoverad butik.