Bränsletank Fuel Cell Aluminium Med Nivågivare Svart

Från: 1 220 kr
4-9 dagars leveranstid
Expressfrakt möjligt mot pristillägg, kontakta oss!
SKU
Bränsletank Fuel Cell Aluminium Med Nivågivare Svart

Bränsletank / fuel cell i aluminium med inbyggd nivågivare!

När det kommer till bränslesystem finns det en uppsjö av olika varianter, men här är en extremt prisvärd bränsletank som har allt man kan önska. Inbyggd nivågivare som mäter från 0-90 ohm, två stycken AN10-anslutningar i botten, två AN10-anslutningar i toppen, tanklock och påsvetsade fästöglor. Helt enkelt allting man kan önska från en fuel cell!

Finns i storlekar från 10L till 80L!

Att tänka på när man har en fuel cell i aluminium jämfört med en säkerhetstank av gummimaterial är att aluminiumet inte har samma möjlighet att sträckas eller deformeras om olyckan skulle vara framme. På grund av detta rekommenderar vi alltid att montera en fuel cell av metall så att den sitter innanför skyddsburen. I bilar som saknar skyddsbur är det ingen dum idé att bygga en ram av lite grövre rör att placera tanken i. På så sätt får man dessutom en bombsäker montering att fästa den i!

Det är fördelaktigt att montera samtliga delar av bränslesystemet med gummiupphängningar, speciellt om det skall sitta i en tävlingsbil med hårdare motorkuddar. Tänk dock på att dra jordkabel då monteringen annars blir isolerad!

Observera att det följer med en liten mängd skum i tankarna. Nivågivaren som sitter monterad mäter nivån ovanför den mattan, så det finns alltid viss reserv kvar när mätaren visar noll. Det här skummet är inte heller kompatibelt med E85 så om det bränslet skall nyttjas bör tankskummet som följer med tas bort.

För mer information om bränslesystem, se vår instruktionsvideo eller läs vår guide!


Specifikationer

Medföljande tillbehör: Nivågivare 0-90 ohm, 4x AN10-anslutningar, tanklock
Homologering: Nej
Material: Aluminium