Handskar MOMO Corsa Pro

Från: 2 005 kr
4-9 dagars leveranstid
Expressfrakt möjligt mot pristillägg, kontakta oss!
SKU
Handskar Momo Corsa Pro

Toppmodern handske från MOMO homologerad efter den senaste standarden 8856-2018!

MOMO är ett anrikt italienskt märke som har specialiserat sig på racingutrustning sedan 1964. Företaget grundades av Gianpiero Moretti, en framgångsrik tävlingsförare som ville förbättra prestandan och säkerheten inom motorsporten. Detta arvet har de tagit med sig till dagens marknad och med femtio års kompetens har de tagit fram den här klockrena handsken för föraren med höga krav!

Det finns handskar, och så finns det handskar. Här har MOMO inte sparat på krutet när det kommer till att skapa värstinghandsken som lämnar intet övrigt att önska!

Utvändiga sömmar har blivit en storfavorit idag och håller på att fasa ut den gamla standarden av att ha sömmen invändigt nästan helt och hållet. Känslan blir så mycket bättre när du inte har en kant som ligger mot fingret, och du kan även få handsken tajtare mot handen, för att eliminera eventuellt glid mot ratten.

Dessutom är det här en av få handskar som direkt hoppade på FIAs revision av homologeringen 2022 (efter Romain Grosjeans olycka i Bahrain Grand Prix F1 2020) och ökade flamskyddet från 8 till 9.5 sekunder för handflatan och från 11 till 13 sekunder för övriga handsken! Trots allt är handsken en del av förarens säkerhetsutrustning, och fingrarna är den mest utsatta delen av kroppen under en brand.

Därtill kommer handsken med lite extra godis, såsom touch-skärm-kompabilitet för att exempelvis kunna ställa om styrsystemet via en tablet i bilen.

Helt enkelt en riktig vinnarhandske!


Specifikationer:

Godkännande: FIA 8856-2018
Sömmar: Utvändiga
Greppyta: Silikon
Storlek: 8-13
Färg: Blå, Röd, Vit