Pedalställ NP Parts Billet Race Aluminium

Från: 6 115 kr
4-9 dagars leveranstid
Expressfrakt möjligt mot pristillägg, kontakta oss!
SKU
Pedalställ NP Parts Billet Race Aluminium

Inhomologerat hos SBF och därmed godkänt i Rally!

Det sista pedalstället du någonsin kommer att köpa.

Titta på valfritt eftermarknadspedalställ, så ser man många olika ihopmonterade delar. Kikar man på det här så finner man att hela korgen istället är billetfräst ur ett solitt stycke. Extremt mycket materialavverkning och folk har ställt oss frågan hur i hela fridens namn vi kan rättfärdiga att ha en så dyr lösning när det är så mycket lättare att ha separata delar?

Ja, må så vara. Men det finns några få centrala delar av en tävlingsbil man helt enkelt inte kompromissar med - och pedalstället är en av dem. Vi har i Sverige haft några riktigt otäcka olyckor med katastrofal utgång de senaste åren där bromspedalen har gått antingen helt av eller lossnat, eller där bromsvågen hängt sig. Det är en sits vi aldrig vill att någon skall hamna i, och därför väljer vi helt enkelt den dyra och bra lösningen framför att göra den billigaste varianten.

Vårt pedalställ här är verkligen i fullkomlig världsklass. Allting är extremt hållbart, ingen antydan till glapp och stora justeringsmöjligheter med såväl höjd som vinkel på pedalerna. Givetvis har det inte snålats in på varken material eller lösningar.

Den inbyggda bromsvågen är hundraprocentig, med smidigt löpande justering (går givetvis att använda alla standardiserade justervajrar även om vi varmt rekommenderar vår digitala lösning från Monit). Passformen för cylindrar är klockren, och pedalstället bygger otroligt lite tack vare en vinklad montering.

Fotplåten går att få antingen i svart aluminium eller i kolfiber för de som vill ha det lilla extra.

Går även att få det här pedalstället med adapter för BMW E90 originalgaspedal, eller för att användas med Bosch TPS-sensor bolt on (samma sensor som används till de flesta eftermarknadsspruten med fly by wire / elektroniskt gasspjäll såsom MaxxECU osv).

Cylindrar, gaspedal och fotplåt säljs separat.


Specifikationer:

Material: Aluminium 6082-T6
Varianter: Standardutförande med kopplingspedal, bromspedal samt bromsvåg men kan även fås med E90 gaspedal alternativt Bosch TPS-sensor och gaspedal
Vikt: 2740g (Med 3x Wilwood-cylindrar 3510g)
Bredd (CC infästningshål): 238mm
Djup (CC infästningshål): 128mm
Djup inklusive fotplåt: 277mm
Total höjd: 315.4mm