Säkerhetstank ATL Saver Cell Etanol

Från: 10 560 kr
21+ dagars leveranstid
Expressfrakt möjligt mot pristillägg, kontakta oss!
SKU
Säkerhetstank ATL Saver Cell Etanol

Bränsletank för etanol från världsledande ATL!

När det gäller säkerhetstankar och bränsleceller för tävlingsbruk så finns det ingen bättre produkt än de som ATL gör. Mångårig erfarenhet har lett dem till världseliten inom racing där de levererat till alla F1-stall de senaste trettio åren, rally, rallycross och mycket mer! Då de är i framkanten av all form av utveckling i branschen så kan man alltid vara säker på att man får en produkt som både är vältestad och perfekt fungerande för ens syften!

ATLs bränsletankar finns i standardutförande från 20-120 liter och finns även modellanpassade till en stor mängd bilar, eller specialbyggda till just dina ändamål!

Monteras enkelt i aluminiumbehållare genom att topplattan kläms fast, och sedan monteras behållaren fast i bilen. Det är ett krav för att tanken skall bibehålla sitt FIA-godkännande att de monteras i en aluminiumbehållare, dock är det inte krav på att den skall vara tillverkad av ATL.

Notera att bränslecellen sväller cirka 2-4% när den utsätts för bränsle, vilket kan ta upp till två veckor för att stabiliseras.

Vid användning av insprutsmotor bör alltid en intern eller extern catchtank användas. För exempel se bifogat dokument!

Det medföljande skummet är av högsta kvalité och anpassat för bränsle E85 med hög etanolhalt.

Det finns även en stor mängd tillbehör till ATL som vi inte har listat på hemsidan, men allt ATL erbjuder säljer vi. Vid specialordrar tag kontakt med oss så löser vi det!


Specifikationer

Tillval: Med eller utan 1st 6x10" Standard Saver Cell Topplatta
Medföljande tillbehör:
 2st AN6 Fuel Pick Up med intern AN6 "ankfot" med filter, 1st AN6 Rolloverventil, blått tankskum anpassat etanoldrivmedel
Homologering: FIA FT3-1999
Material: Plastlegering (FIA Homologation No ATL-565)
Livslängd: 5 år med möjlighet att förlänga 2 år till max 7 år från tillverkningsdatum