Simpson HANS III

Från: 4 895 kr
4-9 dagars leveranstid
Expressfrakt möjligt mot pristillägg, kontakta oss!
SKU
Simpson HANS III

HANS / HNRS-skydd från Simpson, uppdatering från tidigare HANS-skydd!

För att uppnå minimal vikt så är skyddet urholkat och förstärkt, vilket innebär att de genom detta hävdar att detta skydd är det lättaste på marknaden men utan att kompromissa med säkerheten! Finns i två storlekar där det som skiljer är bredden mellan skalmarna. Det enda man behöver gå på här är hur bred nacke man har respektive avståndet mellan bröstmusklerna.

När det kommer till vinkeln är 20° standard och används till all bil av motorsport där du sitter upprätt i en stol. Vid formelbil med liggande position används istället 30°.

Remmen kan bytas mot en rem med snabbfäste, så man snabbt kan lossa hjälmen vid exempelvis en krasch när man vill kunna ta sig ur bilen utan att huvudets rörelse skall hindras.

Remmarna finns i sin tur i olika längder, där 18" är standard. Det är enbart vid undantagsfall som man behöver gå på en annan längd. Dessa remmar skall alltid bytas efter en krasch, då de sträcks ut för att absorbera kraft och dessa sedan ej går tillbaka. Det kan vara rent av farligt att krascha med redan uttänjda remmar.

Nedan kan man se ett exempel på hur mycket HANS skyddar vid en smäll, och varför man aldrig bör köra utan! 

Specifikatoner:

Vikt: M: 800g L: 850g
Vinkel: 20° / 30°