Bränslefilter Aeromotive 40 Micron Stainless ORB10

2 495 kr
4-9 dagars leveranstid
Expressfrakt möjligt mot pristillägg, kontakta oss!
SKU
623063

Välbeprövat tryckfilter i absolut världsklass från Aeromotive!

Det är få märken som är så kraftigt förknippat med högpresterande bränslesystem inom motorsporten som Aeromotive, och det finns en mycket god anledning. Här lämnas ingenting till slumpen, och man vet att det går att lita på att deras produkter presterar precis så bra som man förväntar sig.

När det gäller filter finns det ingen anledning att kompromissa, då det är en sådan otroligt liten kostnad att köpa rätt direkt medan konsekvenserna att snåla in kan resultera i ett motorras.

Det här filtret är väl utformat och beprövat för att inte bara erbjuda en effektiv filtrering, men samtidigt bibehålla ett lågt flödesmotstånd. Det hjälper till att säkerställa att bränslet flödar jämnt och kontinuerligt till motorn, som såklart minimerar risken för att motorn får gå magert.

Filtertäthet på 40 micron. Fungerar väldigt bra som ett allroundfilter och kan användas både som förfilter och tryckfilter, men gör sig bäst som ett huvudfilter om man behöver ha ett högt flöde då det är lite väl finmaskigt för att vara ett förfilter. Vid lite känsligare applikationer rekommenderar vi att istället välja en filtertäthet runt 8-15 micron. Det vanligaste är 10 micron då det filtrerar bort betydligt mer än detta filtret gör. Aeromotive erbjuder motsvarande filter på 10 micron men med ett material gjort av papper (cellulosa) vilket inte tål E85. Dock säljer vi ett ersättningsfilter gjort av rostfritt stål på 10 micron som passar!

Dessutom är filtret väldigt lätt att underhålla och rengöra. Filterelementets täthet på 40 micron går att lita på då både tillverkningsprocessen och materialet håller högsta kvalitet. Det är konstruerat för att vara extremt hållbart och vara en lång tid. Men när det väl är dags att rengöra eller byta ut det så är det lätt gjort, och man behöver ej ta bort hela filterhuset.

Då det är gjort av rostfritt stål tål det såväl E85 (etanol) som bensin och diesel!

Se vår informationsvideo om bränslesystem eller läs vår guide för mer information!


Specifikation

Filtermaterial: Rostfritt
Filtertäthet: 40µ
Anslutningar: ORB10 (motsvarande AN10 men med o-ring)
Längd utan anslutningar: 140mm
Diameter: 50mm
Bränsletyper: Bensin, Diesel, E85