Karting

  

Vem gillar inte fartkänslan man får någon decimeter över asfalten i en öppen bil som går i över 100 knyck?!

Oavsett om karting, för dig, är en rolig hobby eller språngbrädan mot en internationell racingkarriär, så har vi allt du behöver från välkända varumärken som Bell och OMP.

Här under listar vi hela kartingsortimentet och längre ner på sidan hittar du även information om homologeringskraven för den personliga utrustningen.

 

Visa som Rutnät Listvy

31 artiklar

per sida
Sätt fallande sortering
Visa som Rutnät Listvy

31 artiklar

per sida
Sätt fallande sortering

Homologering inom Karting

Inom karting finns tre olika homologeringar: CIK-FIA Level 1, CIK-FIA Level 2 samt den senaste FIA 8877-2022. Den senaste homologeringen kommer att vara ett krav fr.o.m. 2025 om man ska tävla på högsta internationella nivå, dvs VM, EM, eller andra tävlingar som listas på FIAs internationella sportkalender, och gäller då såväl overall som skor och handskar.

För merparten av förare räcker det dock gott och väl med CIK-FIA-homologering som då dessutom endast gäller overallen. Reglementet för när respektive nivå av homologeringen krävs är minst sagt oklara, och prismässigt handlar det om några hundralappars skillnad, så vi rekommenderar att man satsar på CIK-FIA Level 2 eftersom denna är godkänd för alla slags banor och klasser, på hemmaplan såväl som utomlands.

När det kommer till hjälmen så måste den vara av integraltyp, dvs heltäckande. I Sverige räcker det med en som är godkänd enligt ECE 22.05 eller senare, men dessa hjälmar klarar tyvärr oftast inte maxvikten för att få användas av barn och ungdomar utan då behöver man istället välja en Snell/FIA CMR- eller CMS-godkänd hjälm ("CM" står för Children in Motorsport). En Snell/FIA-godkänd hjälm är förstås alltid ett bättre val om man även vill kunna köra utomlands.