Montering & Installation Av Pallbockar - Apex Visar

Montering och installation av pallbockar

Här kommer vi att visa hur man på ett enkelt sätt monterar pallbockar. Vill ni hellre se när det görs in action så har vi en video där vår alldeles egna Oscar går igenom hela processen.

Vad behöver vi

Vi kommer att använda oss av vårt smidiga monteringskitt som består av tre delar. En platta med ett ovalthål till ytterdelen av tröskeln, en platt utan hål till insidan av tröskeln och ett rör som pallbocken kommer att gå igenom.

Utöver vårt monteringsskit så kommer du även att behöva lite andra saker. Det första är en borrmaskin med ett pilotborr och två stycken hålsågar där den ena är cirka 2 mm större än röret och den andra 10 mm större än röret. Då vi kommer svetsa fast bitarna behöver vi även en svets. Det sista vi behöver är en penna för att markera vart vi ska svetsa.

Steg 1

Det första vi kommer att göra är att borra hål med vårt pilotborr för att kunna se vart hålsåget ska skära. Innan vi borrar själva hålet så ska vi kolla vart vi vill sätta vår pallbock.

Så nu är det dags att ta fram vårt pilotborr för att borra vårt styrhål.

Steg 2

Nu när vi har borrat vårt styrhål där centrumhålet ska vara så är det dags att använda oss av den större hålsågen. Det här kan vara lite meckigt att göra då hålsågen har en förmåga att hugga.

När insidan är klar så kommer vi att byta till det mindre hålsåget och göra samma sak på utsidan. När detta är klart så har vi vårt hål för pallbocksröret.

Steg 3

När vi nu är klara med hålet så är det dags att svetsa fast röret på plåten utan hål.

För att göra det så enkelt som möjligt för oss så kommer vi att använda vår penna för att markera vart vi ska svetsa. Detta gör ni bäst genom att sätta plåtbiten på plats och skissa i insidan av hålet.

En sak till som man kan göra innan man ska svetsa fast röret är att kapa den lite längre än vad längden ska vara i bilen. Detta kan man göra för att det ska bli enklare att hantera.

Nu när vi har positionerat röret för svetsning så kan ni se att vi har satt den lite lägre än centrum.

Detta gör vi då vi höll plattan på golvet när vi ritade markeringen och det är inte helt hundra att det inte finns någon svetssöm eller någonting annat på golvet i vägen.

Vi vill helt enkelt att det ska finnas lite marginal när vi ska svetsa.

Steg 4

När vi är klara så ska vi sätta biten på plats och svetsa fast den på insidan. Har vi gjort allting rätt så kommer den att ligga stum mot tröskeln.

Tack vare att vi tog den större hålsågen så passar den perfekt utan att vi behöver slipa till svetsen.

Det sista vi ska göra innan vi är färdiga är att svetsa fast plåten på utsidan.

Då ska vi vara klara med monteringen och ni har följt allting till punkt och prickar så ska ni nu bara kunna köra in pallbocken precis som Oscar har gjort.

Sammanfattning

Då har vi tagit oss igenom vår guide för montering och installation av pallbockar. Ni har säkert insett att det inte är så svårt att göra detta helt själv. Självklart har vi 6-punktsbälten i lager.

Vill ni ha lite mer ingående information så rekommenderar vi att ni även kollar på videon då Oscar kommer med bra tips som är svår att få med i skriven text.