Svenska rallyeliten till DRIVE VXO Asfalts-SM

Svenska rallyeliten till DRIVE VXO Asfalts-SM

Lördagen 19 juni avgörs den andra deltävlingen i Asfalts-SM på Drive VXOs anläggning utanför Växjö. Tävlingen med 78 anmälda deltagare har lockat en stor del av den svenska rallyeliten med mästerskapsledande Robin Svensson och Henrik Appelskog utmanade av bland andra regerande Svenska mästarna PG Andersson och Jonas Andersson i spetsen

Robin Svensson kommer  till Växjö som ledare men har respekt för den tilltagande konkurrensen. 

"Efter segern i Uddevalla så känns det bra att starta med lite poäng i ryggsäcken. Vi är nog de som har minst kilometer i en R5 av detta gänget men givetvis kommer vi göra allt vi kan för att nå överst på pallen. Fantastiskt kul med uppslutningen i Växjö och vi ser fram emot att få mäta oss med de stora grabbarna."

Wäxjö MS-förare med i toppen
Wäxjö Motorsällskaps Emrik Smedberg med Carl Eriksson vid noterna dominerade den tvåhjulsdrivna internationella klassen fram till finalen i premiären i Uddevalla. I finalen fick Emrik och Carl dock se sig slagna med några få  tiondelar.

"Det var naturligtvis trist att få ge sig efter en så stark inledning men vi har spelat våra kort väl med de däckval vi gjort och kommer hem till Växjö med bra förutsättningar."  säger Emrik Smedberg. "Vårt mål är mästerskapsledning efter helgen i DRIVE VXO Asfalts-SM."

Publikfritt med livesändning
Tävlingen är publikfri men sänds live för att så många som möjligt skall kunna följa de fyra sträckorna. 

"Rallysporten har, som många andra sporter påverkats väldigt mycket av pandemin," säger Rally-SMs promotor Anders Martinsson, "Detta är den andra deltävlingen i år och den kommer att genomföras publikfritt då vi fortfarande har smittspridning i samhället. Vi arbetar för fullt tillsammans med berörda myndigheter och Svenska Bilsportförbundet för att kunna öppna upp för publik senare under året men så här långt finns inga möjligheter att köra inför publik"

Gratis livesändning från fredagens Shakedown
Tävlingen sänds live med start redan under fredagens förberedande shake-down där tittarna får ta del av intervjuer med förare och kartläsare blandat med film från teststräckan. Under lördagen sänds hela tävlingen live med början 11.00. Sändningen nås via Rally-SMs hemsida. Sändningarna är gratis under fredagen och kostar 99kr under lördagen.

Asfalts-SM kalendern: 8 maj Uddevalla City Race, 18-19 juni DRIVE VXO Asfalts-SM, 24-25 juli Tierp Arena SM-sprint (final och dubbeltävling.)