Utrustning att se över efter säsongen

Utrustning att se över efter säsongen

Nu ligger hjälmen på hyllan och vi är redo att stänga kapitlet "Säsongen 2023". Även om det känns långt till tävlingar och track days drar igång landet runt igen så är det ingen idé att ligga på latsidan. Ta tid att se över din utrustning och fräscha upp det som börjar bli malätet. Här kommer fem viktiga saker att se över.

Handskar & Balaklava

Under säsongens gång så är det inte alls ovanligt att man sliter ut sina handskar och det är även viktigt att se över sin balaklava. När det kommer till handskarna så brukar de spricka i sömmarna och liknande som gör att de måste kasseras. Självklart så har vi ett bra utbud av racing handskar med allt från folkrace till rally.

Balaklavan är också en del av utrustningen som man kommer behöva byta ut efter säsongen på grund av slitage. I vårt utbud så hittar ni enklare varianter som är FIA-godkända som duger alldeles utmärkt till all form av bilsport. Där finns även finare modeller som har ytterligare finesser som OMPs så kallade "Dry System" som innehåller patenterat material av rörmaskor som avvisar fukt och värme för att hålla dig sval. 

Remmar till HANS & Hybrid

Har du varit med i en avåkning under säsongen? Då gör du klokt i att byta dina remmar! Även om de kanske rent visuellt ser intakta ut så uppstår det slitage som gör att du inte längre kan vara garanterad att de bibehåller sin funktion för nästa gång olyckan är framme. Vi har ett bra lager av remmar till HANS skydd och faktum är att vi rekommenderar att man alltid har ett extra par till hands, det är en billig försäkring för nacken.

Glöm inte att kolla in vår guide om HANS-skydd.

Ratt

Ratten får ta en del stryk under säsongen så det är viktigt att kolla på mockan så den inte har blivit allt för sliten. Det kan även bildas sprickor i ratten när man till exempel puttar bilen in och ut ur besiktningen, så kasta även ett extra öga runt ekrarna efter eventuella skador. Är det så att det är läge att byta ratt så hittar ni självklart det ni söker efter i vårt stora sortiment av sportrattar från OMP, MOMO och våra egna rattar. 

Säkerhetsbälte

Precis som med remmarna till HANS skyddet så behöver man kolla över sina säkerhetsbälte efter säsongen så att dessa är i bra skick. Det man ska kolla extra noga på är att alla infästningspunkter är hela. I sortimentet så hittar ni våra egna FIA-godkända bälten men även bälten från märken som OMP, Schroth och Takata.

Ni har väl inte missat vår stolsväljare? Hitta rätt sportstol med vår stolsväljare.

Oljebyte

En självklar sak som man bör göra efter säsongen är ett oljebyte och här rekommenderar vi Motul 300V Competition 15W50 som är vår mest efterfrågade motorolja i butiken. Det är en no-brainer att se till att den blir bytt.

Oavsett om det är en av alla tusen komponenter du har i bilen eller en del av din säkerhetsutrustning du behöver byta ut så hittar du vad du söker hos oss. Har du frågor så är du alltid välkommen att kontakta oss på info@apex.se