Välj rätt sportratt!

Välj rätt sportratt!

Välj rätt sportratt

När det kommer till att hitta rätt sportratt till sin bil är det inte alltid så lätt som det ser ut. Kollar man på vårt sortiment så har vi över 250 olika modeller och det blir lätt att man inte ser skogen för alla träd. Därför så har vi här valt ut några av våra favoriter och delat in dem i kategorier för både material och beroende på vilken budget man har.

Mockarattar är generellt framtagna med tävlingsbruk i åtanke. Tillsammans med ett par tävlingshandskar med silikongrepp på insidan så får du ett ordentligt grepp och får en oerhört bra känsla för bilens styrning. Läderrattar ser vi sällan i tävlingssammanhang utan de hittar främst hem i gatubilar eller trackdaypulkor. Kvalitén på läder kan skilja ganska mycket och här får man ofta vad man betalar för. Därför är det också ganska sällan man hittar en läderratt för under tvåtusen kronor.

Rattar tillverkade i trä återfinns uteslutande i entusiast- eller klassiska fordon. Vår egen träratt lanseras i början av 2024 och kan idag förhandsbokas till ett svårslaget pris. För en mer exklusiv finish så har vi givetvis alternativ från exempelvis Momo, OMP och Nardi att tillgå.

Under 1 000 kr

Vi har valt att använda två av våra egna ratt i denna kategori då vi tycker att man får så pass mycket kvalitet för pengarna.

Mockaratt

När det kommer till mockaratten så faller det självklara valet på någon av våra tre olika modeller. Här får man en ratt som varit väl beprövad i både rally och folkrace men som inte spräcker ens budget. Ratten finns att köpa i tre olika utförande, antingen en helt platt eller med 65- eller 90mm djup. Perfekt för dig som behöver ha ratten lite närmre kroppen.

Träratt

Vi på Apex.se tycker att alla ska ha möjlighet att kunna vara med i leken oavsett hur stor plånbok man har. Därför så har vi tagit fram vår egna träratt som håller en hög nivå utan att tynga ner plånboken för mycket. Den finns i två olika modeller, silver och svart och leveranserna påbörjas tidigt 2024. Just nu kan man förhandsboka sitt exemplar och erhålla 10% rabatt.

Läderratt

När det kommer till att hitta en bra läderratt under tusenlappen så brukar man gå bet så här får man ofta hålla span efter kampanjer. Just nu har vi utförsäljning på en del utgående modeller från Volanti-Luisi så man kan komma lindrigt undan. Luisi F-14 är modell som varit populär och har dessutom två knappar på ekern som kan kopplas till vad man än behagar. Priset gäller på rattar som vi har i lager.

Under 5 000 kr

Nu börjar vi få ett lite större urval av rattar att välja på från märken som MOMO och OMP. Det är i denna prisklassen de flesta av våra rattar säljs från.

Mockaratt

Här har vi valt en ratt från OMP och detta för att vi vet vilken hög nivå som detta varumärke levererar varje år. Nu har vi kommit upp oss en bit i prisnivå och det märks genast på kvaliteten. Denna modell kommer i fyra olika färger så man kan matcha den med resten av interiören.

Momo MOD.78 finns med 320mm eller 350mm diameter och är en av de populäraste kringlorna i tävlingsbilar världen över. Den är också svårsåld. Inte på grund av att den är dålig, tvärtom! Vi har kunder som kört med samma ratt i över 20 år som fortfarande inte visar ett enda tecken på att de behöver ersättas!

Träratt

Både MOMO, Luisi och OMP är kända världen över för sin design och känsla för detaljer i sina trärattar. Här börjar priserna spreta en aning beroende på materialval och tillverkningsprocesser. Här är tre av våra favoriter i det här prissegmentet.

Läderratt

MOMO Prototipo är en av de mest eftertraktade rattarna bland motorsportsentusiaster över hela världen och det är omöjligt att gå fel med den här ratten oavsett om du kör en hederlig Volvo 740, Porsche 911 eller BMW E36. Prototipo finns i flera olika utföranden och i 320-, 350- eller 370mm diameter.

Över 5 000 kr

Nu kommer vi till kategorin där pengar inte spelar någon roll och man vill ha det absolut bästa som finns på marknaden. Självklart så har vi favoriter inom denna prisnivån också.

Mockaratt

Här hittar vi en kolfiberratt med mocka från OMP som är framtagen av Petter Solberg! Här får ni en ratt i absolut högsta kvalitet som knappt väger någonting. Har ni möjlighet att köpa den så kan vi lova att ni inte kommer ångra er.

Träratt

Vi kan inte sluta lovorda denna vackra handgjorda träratt från italienska Nardi. Den exklusiva mahognyn ger en otrolig känsla och går absolut inte att jämföra med billigare materialval. Det här är vad man får när man blandar de bästa materialen med italiensk design. Rattarna från Nardi tillverkas på beställning och 2-3 månaders leveranstid är att ta i beaktande när man fönstershoppar.

Läderratt

Ett av världens mest anrika märken erbjuder sportrattar av högsta tänkbara kvalitet. Just det här är en jubileumsutgåva och därmed helt unik på marknaden.

Hoppas att vi har kunnat hjälpa dig att hitta en ratt som passar utifrån din budget. Skulle det finnas några frågor så är det bara att höra av dig så hjälper vår kompetenta personal till.

Kolla även in vår guide om Stolsväljaren & Fem saker att se över efter säsongen.