Finaldags i Rally-SM

Finaldags i Rally-SM

Pirelliförarna har dominerat huvudklassen, Internationell 4wd, hela säsongen och Patrik Flodin från GK Door Team Sweden behöver mer eller mindre endast ta sig runt för att säkra ännu ett SM-guld tillsammans med Göran Bergsten i deras VW Polo R5.

De andra medaljerna i klassen är det däremot väldigt hård konkurrens kring då tabelltvåan, PG Andersson, trean, Jonas Åkesson, och fyran, Albin Nordh, samtliga ligger på samma poäng! Tätt efter dessa tre har vi Fredrik Åhlin 2p efter. Även Kalle Gustavsson på 6:e plats har en viss medaljchans inför finalen. Samtliga på Pirelli!

Så, den som kommer före tar medaljen!

Den andra, mer spretiga, nationella 4wd klassen har också dominerats av Pirelliförarna under året och här är topp tre Pirelliskodda inför finalen. Robban Andersson leder 11p före Kim Nyden och Kim är i sin tur långt före trean Jonna Eson Brådhe. Så guldet görs upp mellan Robban och Kim där Kim satt allt större press på Robban under senare tävlingar men det krävs att Robban misslyckas för att Kim ska ta guldet. Så vi förväntar oss Guld och Silver till dessa herrar medan Jonna har en lite tuffare uppgift att säkra sin medalj då marginalen ner till fyran är 8p. Men det är upplagt för Pirellisucce även i denna klass!

I den Internationella 2wd klassen har främst två Pirelliförare dominerat, Isak Reiersen och Patrik Hallberg. Hallberg har närmat sig Reiersens fart allt mer men eftersom Hallberg inledde med en nolla i Lima efter motorproblem är avståndet upp till Reiersen ointagliga 35p. Däremot upp till andraplatsen har Hallberg häng men årets poängsystem gör det svårt för Hallberg att även ta sig upp till Silverplatsen men det är inte omöjligt!

Breda Nationella 2wd klassen har varit jämn hela året och inför finalen är det Emil Karlsson som leder med 3p. På tredje plats hittar vi Johan Lundqvist 19p efter. I topp 5 i denna klass finner vi 4st Pirelliåkare! Emil har inget SM-guld sedan tidigare och kommer ge allt för att hålla jagande Adielsson (ej Pirelli) bakom sig. Det blir högst troligt power stage som avgör denna klassen i år!

Det är även Pirelliledning i Standardklassen med Jan Johansson och Junior SM genom Isak Reiersen som då leder två klasser inför finalen!

Nu står vi inte med facit i hand riktigt än men vi vågar säga att det även i årets upplaga av Rally-SM vanskas succé för Pirelli genom hela startfältet. Snart är det dags att ladda om inför vinterrally och det råder ingen tvekan om vilket fabrikat det är som gäller då heller. Kontakta oss eller läs mer på PSport.se!