Nytt samarbete med Aquila Formula 1000!

Nytt samarbete med Aquila Formula 1000!

Inför säsongen 2023 inleder Aquila Formula 1000, en av Nordens största racingklasser och Apex.se, med Sveriges bredaste utbud av Bilsportrelaterade produkter, ett nytt samarbete.

Samarbetet innebär bland annat att Apex.se blir exklusiv leverantör av enhetsdäck till klassen med sina Nankang AR-1.

Inför säsongen 2023 var det dags att förnya kontraktet med vår däcksleverantör. Vi genomförde då en utvärdering av de olika R-däck som fanns tillgängliga på marknaden, både när det gällde prestanda och totalekonomi. Valet föll till slut på Nankang AR-1 som gav toppresultat på båda punkterna”, kommenterar Dan Suenson, ägare till Aquila Racing Cars A/S, som tillverkar Aquila Synergy-bilarna.

Michael Karpers, promotor för Aquila Formula 1000-serien fortsätter: ”Då konkurrensen inom klassen är knivskarp och tempot högt uppdrivet gäller det att däcken verkligen levererar genom hela heaten. För att hålla kostnaderna nere har vi ju samtidigt snäva begränsningar på mängden tillåtna tävlingsdäck under säsongen vilket gör att däcken måste hålla samma höga nivå under ett antal tävlingshelger, vilket är en rejäl utmaning. AR-1:orna klarar detta och vi ser fram mot ett antal nya banrekord under säsongen 2023”.

Förutom enhetsdäcken innebär samarbetet med Apex.se att Teamen i Aquila Formula 1000 har erbjudanden att se fram emot utöver de spännande produkter och värdecheckar som kommer fylla prisborden under säsongen.

Vi på Apex.se är mycket glada att inleda ett samarbete med Aquila Formula 1000. Jag ser Aquila Formula 1000 som en mycket viktig plantskola för de som vill ta steget från karting och vidare in mot bilracing, samtidigt som serien även erbjuder äldre förare en möjlighet att i knivskarp konkurrens utveckla sin bilkörning” säger Anders Åberg, ägare och grundare till Apex.se

”Serien har ett stort startfält och bjuder på oerhört tät racing och vi ser samarbetet som en självklar fortsättning i vårt intensiva arbete att stärka Apex.se position på den svenska marknaden”, avslutar han.

Vill du veta mer om Aquila? Läs mer här!