Guide: Att måttbeställa overaller

Guide: Att måttbeställa overaller

Börjar det bli dags för ny overall? Gör dig själv en tjänst och spendera en slant extra för en måttsydd overall.

Overaller i ordinarie storlekar sätts ihop för att tillgodose så många olika kroppstyper som möjligt, och det är med blandade framgångar för vissa. Är du exempelvis lång och smal så är det omöjligt att få tag i en overall i standardstorlek som passar på längden utan att det blir en kompromiss så passformen lämnar en del att önska. Samma sak gäller på andra hållet om man är kort och kraftig. En overall som är för stor och sitter som ett segel skapar också en säkerhetsrisk särskilt i tightare cockpits då tyget lätt kan fastna och overaller som är för små och smiter åt begränsar också ens rörlighet. I skarpt läge räknas vartenda millisekund!

"Men det är väl svindyrt med måttsytt?" tänker du kanske. Allt är ju relativt men sett till det stora hela så är det inte så fasligt dyrt med tanke på att du ändå spenderar ett par tusenlappar på själva overallen. Plussa på ungefär 1400 extra på priset för overallen du är intresserad av så är du väldigt nära sanningen.

Så fort du drar på dig din måttsydda overall kommer du känna en väsentlig skillnad och ännu större blir skillnaden när du kliver ner bakom ratten. De där vecken i tyget och överflödet av material som kan dyka upp på sina ställen i en standardoverall är så gott som helt eliminerade. Kanske tänker du inte på att de finns där idag, men när du väl provat en måttsydd overall så är det omöjligt att gå tillbaka. Du kommer också märka att ditt HNRS-skydd och bälten kommer sitta mycket bättre mot kroppen.

Vi levererar måttsydda och customdesignade overaller till några av toppteamen inom svensk motorsport — Brink Motorsport, Team NYBE och GK Door Team Sweden för att nämna några och inför 2024 ämnar vi att lägga till fler prestigefyllda namn på listan. Om inte nästa namn är DITT så håll utkik efter uppdateringar från oss i flödet.

Om du är intresserad av att måtbeställa en overall så hittar du tabeller nedan från både OMP och MOMO. Så fram med måttbandet och gör redo att mäta dig i alla möjliga (och omöjliga) vinklar nästa gång du ska beställa overall! Kontakta oss via mail så hjälper vi dig med både din beställning och eventuella frågor.

Mått för overaller från OMP
Mått för overall från MOMO

Overaller som ofta måttbeställs: