Tillett Racing Seats gör comeback i Sverige!

Tillett Racing Seats gör comeback i Sverige!

Stolar är en kategori av produkter som vi på Apex.se med raka ryggar kan säga att vi, faktiskt, är experter på. Sedan vi började 2008 har vi hjälpt våra kunder inte bara med att sitta bekvämt utan också sitta rätt. För när allt väl kommer omkring så är det är en hel del som ska till för att din kropp och stol ska lira rätt med bälteshål och vinklar för exempelvis bälten och HANS-skydd.

Idag är vi är oerhört glada och stolta över att kunna tillföra ett nytt prestigefullt varumärke i vårt sortiment av stolar: Tillett Racing Seats. Företaget grundades på 1980-talet av den brittiska kartingföraren och ingenjören Steve Tillett som såg ett behov för stolar med bättre komfort och säkerhet. Ryktet spred sig snabbt om hans hantverk och inte minst kvaliteten på stolarna, och snart därpå började han även formge stolar till racing- och sportbilar.

Tillett Racing Seats är det ett hushållsnamn för entusiaster av brittiska sportbilar eftersom de levererar fabriksstolar åt exempelvis Caterham. Företaget är djupt rotat inom brittisk bilsport och har specialiserat sig i inte bara stolar utan även monteringskit som passar direkt in i bilar med smal cockpit, på senare år har även lösningar för specifikt Mazda MX-5 tagits till marknaden.

Stolarna utmärker sig i att det är riktiga skalstolar, och när vi säger "riktiga skalstolar" menar vi det. Här hittar du inga tjocka sittdynor som vadderar och håller dig på plats utan i en Tillettstol omsluts bokstavligen av ett skal som ger dig ofiltrerad feedback från däck och väglag. Vi vågar lova att du kommer känna en enorm skillnad i din bankörning och snabbt utveckla en helt ny känsla för hur mycket du kan "ligga på" när du jagar varvtider.

Och komforten, kanske det största frågetecknet vi själva hade innan vi reste till Storbritannien för att besöka fabriken, skulle vi säga är extremt hög efter att ha åkt runt på de brittiska vägarna i en BMW M4 utrustad med den senaste modellen av B10-stolar.

Hjärtligt välkomna att besöka oss i Önnestad utanför Kristianstad för att provsitta och uppleva stolarna, oavsett om du behöver en FIA-godkänd tävlingsstol eller stol för ditt trackday-vapen så är vi övertygade om att du kommer bli positivt överraskad!

Ett urval från Tillett Racing Seats