OMP och Bell presenterar sina nyheter inför 2024!

OMP och Bell presenterar sina nyheter inför 2024!

Med väskorna fulla av solkräm reste vi iväg för att delta när Racing Force Group, som består av OMP, Bell, ZeroNoise och Racing Spirit, samlade sina globala återförsäljare på Bahrain International Circuit för att presentera sina nyheter inför nästa säsong.

Först ut presenterades nyheter för karting där hela KS-linjen av produkter får sig en uppfräschning visuellt och nya homologeringar ses över. En stor del av presentationen ägnas åt KS-Art som är overaller, handskar och skor som man kan designa precis som man själv vill med sublimineringsprint som få andra i branschen kan erbjuda just nu. De populära KC7 CMR-hjälmarna kommer även erbjudas med ny design inspirerad av Ayrton Sennas legendariska gul/gröna färgkombination.

När det gäller FIA-godkänd utrustning för racing och rally så får OMP Sport sig en efterlängtad uppdatering. “Sport”-sortimentet har alltid inneburit overaller och skor med den senaste homologeringar till ett riktigt snällt pris och 2024 så kompletteras produktlinjen med handskar som har exakt samma goda egenskaper och funktioner som de populära OMP First-handskarna vi säljer idag.

Vad händer då med OMP First-handskarna? Jo, de ses över med en sprillans ny design och sömmarna flyttas från insidan till utsidan för ökad komfort. First överlappar alltså First Evo-handskarna som säljs idag som således blir ersatta.

Måttbandets dagar är på väg att rinna ut i sanden! För bara ett par veckor sedan levererades utrustning till OMP som möjliggör fullkroppsscanning och tagning av mått i 3D som kommer underlätta något enormt vid måttbeställning av overaller. Tekniken kommer till en början finnas tillgänglig på OMPs egna faciliteter världen om. Vi frågade om det finns i planen att erbjuda tekniken via mobilapp då moderna telefoner ofta har LIDAR-scanner inbyggd, men det var för tidigt att säga.

En sprillans ny produktkategori för OMP är simracing där de utannonserar ett samarbete med Playseat för att gemensamt ta fram två cockpits – en modell där deras populära stol HTE-R ingår som standard som kan konfigureras för såväl rally-, touring- och GT-racing och en för formelracing där en särskilt stol för detta syfte utvecklats.

Vi fick även se en helt ny intercom, ZeroNoise Fury, som ser oerhört spännande ut. Fullkomligt digital med majoriteten av de funktioner som värstingen Fearless erbjuder fast med rattar istället för de digitala knapparna. Detta gör det oerhört användarvänligt under exempelvis rallyn där du inte nödvändigtvis vill använda dig av knapptryck för att snabbt justera volymen. Perfekt tycker vi!

Med pompa och ståt så avslutades presentationen med en världsnyhet: Wired Wireless.

Bluetooth är en beprövad teknik men det har sina begränsningar och frekvensbandet som Bluetooth använder delas med allt från mikrovågsugnar till mobiltelefoner och är därför särskilt känsligt för störningar. Ingenjörerna på Bell Racing och ZeroNoise har utvecklat ett trådlöst protokoll som inte bara är sånär på 100% tillförlitligt utan också krypterat. Tekniken kan ställas sida vid sida med vad som används inom militären.

Hjärtat i Wired Wireless är en ny intercom som är baserad på Fearless och utöver de trådlösa funktionerna har den även stöd för Nexuskontakterna som används i majoriteten av hjälmarna som idag finns på marknaden. Intercomen växlar sömlöst över från kabel till trådlös kommunikation beroende på vilket är mest gynnsamt för rådande förhållanden vilket är perfekt i de fallen då man behöver rycka ut kabeln för att exempelvis lämna fordonet för att byta hjul mitt ute på sträckan men ändå bibehålla kristallklar kommunikation.

De första hjälmarna med Wired Wireless integrerat blir Bell HP10 och med tiden kommer teknologin att leta sig vidare till exempelvis MAG-serien.

En annan nyhet var offroadhjälmen Bell X-1. Perfekt för crosscart med inbyggt filter som håller borta damm och smuts samt stor öppning för crossglasögon. Gummipackningen runt öppningen kan dessutom plockas bort för att rymma fler storlekar av crossglasögon. Hjälmen har FIA-homologering 8859-2015 samt SNELL SA2020.

Vi fick även se ett par nya stolar, bland annat värstingen HTE One Ultra Lite som är den lättaste öronstolen i världen. Den har utvecklats tillsammans med Dallara och med FIA-homologering 8862-2009. Den för plånboken betydligt snällare HTE Evo får sig även den en uppdatering med nya anti-slip funktioner samt en sprillans ny klädsel i 3D-plysch som ökar andningsbarheten i materialet.

Nya bucketseats presenterades också med FIA-homologering 8855-1999, perfekta för racing men även modeller för tuning med justerbart ryggstöd visades upp (ej FIA-godkänt).

Racing Spirit som tillhör Racing Force Groups “lifestyle”-avdelning visade nya teamkläder som kan specialbeställas med logotyper och design för kunder som vill profilera sig i depån. Vi här på Apex.se använder deras kläder när vi representerar Pirelli ute på tävling eftersom Pirelli Motorsport är en av kunderna och vi kan intyga att de håller extremt hög kvalité.

Mängder av andra nyheter presenterades, bland annat en ny kylväst (som vi gärna hade provat i värmen), nya långloppsbälten med Dyneema-loops och andra små justeringar från design till funktion i allt från co-driver väskor till hjälmaccessoarer.

Så fort vi får ta del av produktspecifikationer och prislistor så öppnar vi upp för förhandsbokningar här hos oss på Apex.se.

Kolla in våra andra inlägg:

Välj rätt HANS-skydd!

Guide: Integralhjälmar från Bell Racing